Brak produktów
Wydawcy
ROKICKA ALICJA
978-83-66335-31-8
Nowy
10 egz.
Ta książka zbliża ludzi. Ala bierze pod nóż regionalne receptury i świąteczne potrawy. Przedstawia je w wersji bezmięsnej z ciekawym twistem. Lokalnie i sezonowo. Smakoszu! Jest w czym zatapiać zęby!
26,94 zł
44,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-40%
Autor | ROKICKA ALICJA |
Rok wydania | 2019 |
Ilość stron | 288 |
Szerokość (mm) | 170 |
Wysokość (mm) | 225 |
Wymiary | 170 x 225 mm |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Wydawca | MARGINESY |
Świętujemy! to książka, która ma na celu zbliżyć do siebie ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą „wszystkożercy”; fleksitarianie oraz tacy, którzy na dobre wyeliminowali produkty pochodzenia zwierzęcego ze swojego menu. Ta książka to kompozycja ponad stu wspaniałych i stuprocentowo roślinnych przepisów na świąteczne śniadania, obiadki i podwieczorki, zupy, drugie dania i desery.
Chociaż mięso to jeden z podstawowych składników polskiej kuchni, wcale nie jest nieodzowne i niezastąpione. Wegański świąteczny stół jest tak samo bogaty, różnorodny i uginający się od pyszności jak ten tradycyjny. W wegańskiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie: zwolennik typowej polskiej kuchni oraz entuzjasta warzyw w ciekawych, smakowitych odsłonach.
Autorka bierze pod nóż regionalne receptury. Przedstawia je w wersji bezmięsnej z ciekawym twistem. Wszystko lokalnie i sezonowo. Smakoszu! Zatop więc zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu wegańskiej wersji gulaszu myśliwskiego. Może spróbujesz też bezkrwawego roślinnego steka, a rodzinę oczarujesz niebiańskim soczewicowym pasztetem pod pierzynką z chrzanu i legendarnym już selerem a la śledź – z ogórkiem kiszonym i sojonezem. A na koniec pokrop spotkanie wytrawnym ponczem. Te święta nie mogą się nie udać!
Alicja Rokicka – z wykształcenia graficzka. Prowadzi jeden z najstarszych, najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów o tematyce wegańskiej w Polsce. „Wegan Nerd” wypełniony jest oryginalnymi, autorskimi przepisami, a potrawy ilustrowane są apetycznymi zdjęciami. Ponad połowę swojego życia nie je mięsa i świetnie się z tym czuje. Od pięciu lat podróżuje z warsztatami po całej Polsce, ucząc ludzi i zachęcając ich do roślinnego, zdrowego i kolorowego gotowania, pełnego wyrafinowanych smaków i miłości. Entuzjastka słonecznej Italii, pizzy, celebrowania życia i wspólnego biesiadowania. W wolnych od gotowania chwilach poszukuje kulinarnych inspiracji we Włoszech lub wyleguje się z kotką Mafią na swoim balkonie w samym sercu krakowskiego Kazimierza.
Nazwa producenta | WYDAWNICTWO MARGINESY SP. Z O.O. |
Miasto | WARSZAWA |
Ulica, numer domu i lokalu | Mierosławskiego 11A |
Kod pocztowy | 01-527 |
Kontakt mailowy | marginesy@marginesy.com.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |
Kraj produkcji | Polska |