Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Tradycje kulinarne Szwecji Zobacz większe

Tradycje kulinarne Szwecji

TOMASZEWSKA-BOLAŁEK MAGDALENA

978-83-65520-53-1

Nowy

HANAMI

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Więcej szczegółów

41,60 zł

64,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-35%

Stan: Ten produkt nie występuje w magazynie

Autor TOMASZEWSKA-BOLAŁEK MAGDALENA
Rok wydania 2021
Ilość stron 240
Szerokość (mm) 165
Wysokość (mm) 235
Grzbiet (mm) 20
Wymiary 165 x 235 x 20 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Wydawca HANAMI

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.



Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Tradycje kulinarne Szwecji

Tradycje kulinarne Szwecji

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii