Brak produktów
Wydawcy
TOMASZEWSKA-BOLAŁEK MAGDALENA
978-83-65520-53-1
Nowy
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
41,60 zł
64,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-35%
Stan: Ten produkt nie występuje w magazynie
Niedostępny
Autor | TOMASZEWSKA-BOLAŁEK MAGDALENA |
Rok wydania | 2021 |
Ilość stron | 240 |
Szerokość (mm) | 165 |
Wysokość (mm) | 235 |
Grzbiet (mm) | 20 |
Wymiary | 165 x 235 x 20 mm |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Wydawca | HANAMI |
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.