SBM
Brak produktów
Zobacz większe
Fiedoruk Łukasz
978-83-8222-902-8
Nowy
16 egz.
27,17 zł
39,95 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
| Autor | Fiedoruk Łukasz |
| Rok wydania | 2025 |
| Ilość stron | 192 |
| Szerokość (mm) | 170 |
| Wysokość (mm) | 245 |
| Grzbiet (mm) | 20 |
| Wymiary | 170 x 245 x 20 mm |
| Oprawa | twarda |
| Wydawca | SBM |
Książka zawiera ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka, gruszki, wiśnie, porzeczki morele), a także z owoców leśnych i dziko rosnących, suszonych oraz mieszane. Ciekawym uzupełnieniem są receptury bazujące na miodzie, a także oryginalne ponadstuletnie przepisy z dawnych ksiąg kucharskich. W części wstępnej autor opisuje warsztat winiarza – naczynia i sprzęty potrzebne do wyrobu wina, warunki, w jakich należy wyrabiać wino oraz kolejne etapy – od zbioru owoców, przez nastawianie po butelkowanie i sezonowanie.