Brak produktów
Wydawcy
KHANAFER SAMAR
978-83-67790-69-7
Nowy
12 egz.
67,93 zł
99,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Autor | KHANAFER SAMAR |
Rok wydania | 2023 |
Ilość stron | 352 |
Szerokość (mm) | 220 |
Wysokość (mm) | 280 |
Grzbiet (mm) | 30 |
Wymiary | 220 x 280 x 30 mm |
Oprawa | twarda |
Data premiery | 2023-09-27 |
Wydawca | MARGINESY |
Prawdziwa skarbnica inspiracji dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz aromatów Bliskiego Wschodu
Samar Khanafer, finalistka trzeciej edycji MasterChefa i autorka dwóch bestsellerowych książek kulinarnych, powraca z wyjątkową pozycją, która przeniesie was do pachnącego kardamonem i wodą z kwiatów pomarańczy Libanu.
Książka zawiera ponad 130 wegetariańskich i wegańskich przepisów zarówno na tradycyjne bliskowschodnie dania, takie jak kremowy humus czy chrupiący falafel, jak i na nowoczesne interpretacje arabskich klasyków, jak kafta z soczewicy czy roślinna wersja kibbeh nayeh. Autorka łączy sezonowe składniki, które znajdziecie w lokalnym warzywniaku i na bazarku, z bliskowschodnimi przyprawami, dzięki czemu łatwo wyczarujecie w swojej kuchni orientalne manouche, mkhabasę, batata harra, foul, harirę, makloubeh…
Dukkah, kumin i włoszczyzna to kulinarny przewodnik po Bliskim Wschodzie, który sprawi, że na chwilę poczujecie się jak w tętniącym życiem Bejrucie i spróbujecie jednej z najlepszych kuchni na świecie.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.