Brak produktów
Zobacz większe
Fabisińska Liliana
978-83-271-0439-7
Nowy
8 egz.
30,53 zł
44,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
| Autor | Fabisińska Liliana |
| Rok wydania | 2024 |
| Ilość stron | 64 |
| Szerokość (mm) | 243 |
| Wysokość (mm) | 277 |
| Grzbiet (mm) | 13 |
| Wymiary | 243 x 277 x 13 mm |
| Oprawa | twarda |
| Wydawca | Papilon |
Apetyczna książka pełna smaków, potraw, ciekawostek, zwyczajów i przepisów z 28 krajów na różnych kontynentach!
Skąd pochodzi syrop klonowy? Co ląduje na patelni w Indiach? Z czego robi się falafele? Gdzie uprawia się komosę ryżową? Jak przygotować onigiri?
Wszystko o tym, co jedzą, jak jedzą, w jaki sposób przyrządzają dania ludzie na świecie. Dla małych i dużych, którzy kochają podróżować, odkrywać wyjątkowe miejsca, poznawać pyszne przysmaki.
Mapa świata pomaga umiejscowić opisywane lokalizacje. Dodatkowe zadania ułatwiają zapamiętanie faktów i ćwiczą spostrzegawczość. Przepisy pozwalają odtworzyć smak popularnych potraw z menu różnych krajów. Wspólne czytanie zabawnych tekstów i oglądanie smakowitych, pełnych detali ilustracji może być pretekstem do rozmowy z dzieckiem o różnorodności.
Książka w radosny sposób uczy akceptacji i otwartości na świat. Bo inaczej znaczy wyjątkowo!
| Nazwa producenta | PUBLICAT S.A. |
| Miasto | Poznań |
| Ulica, numer domu i lokalu | Chlebowa 24 |
| Kod pocztowy | 61-003 |
| Kontakt mailowy | office@publicat.pl |
| Kraj pochodzenia | Polska |