Brak produktów
Wydawcy
DYMEK MARTA
978-83-66335-87-5
Nowy
10 egz.
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.
Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.
Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.
41,94 zł
69,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-40%
Autor | DYMEK MARTA |
Rok wydania | 2020 |
Ilość stron | 280 |
Szerokość (mm) | 220 |
Wysokość (mm) | 280 |
Wymiary | 220 x 280 mm |
Oprawa | twarda |
Wydawca | MARGINESY |
W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki, trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę.
Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.
A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu – w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.
Nazwa producenta | WYDAWNICTWO MARGINESY SP. Z O.O. |
Miasto | WARSZAWA |
Ulica, numer domu i lokalu | Mierosławskiego 11A |
Kod pocztowy | 01-527 |
Kontakt mailowy | marginesy@marginesy.com.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |
Kraj produkcji | Polska |