Brak produktów
Zobacz większe
Wojciechowska Anna
978-83-931044-7-5
Nowy
42 egz.
W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie.
21,76 zł
32,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
| Autor | Wojciechowska Anna |
| Ilość stron | 125 |
| Wymiary | 235 x 165 mm, okładka twarda |
| Oprawa | twarda |
| Wydawca | REGIO |
„Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine” autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim – książka została wydana w twardej oprawie.
W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi.
Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!
| Nazwa producenta | Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju Regio |
| Miasto | Łódź |
| Ulica, numer domu i lokalu | Kamińskiego 3/5 lok.43 |
| Kod pocztowy | 91-427 |
| Kontakt mailowy | biuro@regiocentrum.pl |
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Kraj produkcji | Polska |