Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

NEWSLETTER

Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki Zobacz większe

Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki

BURSKI KSAWERY

978-83-8002-858-6

Nowy

DIALOG

18 egz.


Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!

Więcej szczegółów

46,90 zł

67,00 zł

-30%

Autor BURSKI KSAWERY
Rok wydania 2021 Wyd. 2
Ilość stron 414
Szerokość (mm) 145
Wysokość (mm) 200
Grzbiet (mm) 21
Wymiary 145 x 200 x 21 mm
Oprawa miękka
Wydawca DIALOG

Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.

Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.

Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki

Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki


Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii