Brak produktów
Zobacz większe
BURSKI KSAWERY
978-83-8002-858-6
Nowy
WYDAWNICTWO AKADEMICKIE DIALOG
Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!
45,56 zł
67,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Stan: Ten produkt nie występuje w magazynie
Niedostępny
| Autor | BURSKI KSAWERY |
| Rok wydania | 2021 Wyd. 2 |
| Ilość stron | 414 |
| Szerokość (mm) | 145 |
| Wysokość (mm) | 200 |
| Grzbiet (mm) | 21 |
| Wymiary | 145 x 200 x 21 mm |
| Oprawa | miękka |
| Wydawca | WYDAWNICTWO AKADEMICKIE DIALOG |
Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.
Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.
Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!
| Nazwa producenta | Wydawnictwo Akademickie DIALOG Spółka z o.o. |
| Miasto | Warszawa |
| Ulica, numer domu i lokalu | Bagno 3/218 |
| Kod pocztowy | 00-112 |
| Kontakt mailowy | biurohandlowe@wydawnictwodialog.pl |
| Kraj pochodzenia | Polska |