Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Ramen w domu Brian MacDuckson motyleksiazkowe.pl Zobacz większe

Ramen w domu

MACDUCKSTON BRIAN

978-83-66005-43-3

Nowy

PORADNIA K

4 egz.

Łatwe przepisy, które zamienią twoją kuchnię w królestwo Ramenu

Więcej szczegółów

27,19 zł

39,99 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-32%

Autor MACDUCKSTON BRIAN
Rok wydania 2020
Ilość stron 200
Szerokość (mm) 200
Wysokość (mm) 205
Grzbiet (mm) 15
Wymiary 200 x 205 x 15 mm
Oprawa miękka
Wydawca PORADNIA K

Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami

Przygotowanie ramenu to spory wyczyn – autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody
na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, „Ramen w domu” daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K.

Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad
i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen.

W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy
na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat,
a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco!

Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com

•    Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki
•    Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru
•    Sztuczki, które oszczędzą Twój czas
•    Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni

Wśród przepisów:
- Shio ramen z zielonymi warzywami
- Chashumen z boczkiem
- Ostry miso ramen
- Ramen tonkotsu
- Smażony makaron
- Wegański hiyashi chuka i wiele więcej!


O autorze

Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) ? na stronie internetowej i kanale YouTube „Ramen Adventures”. Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Ramen w domu

Ramen w domu

Łatwe przepisy, które zamienią twoją kuchnię w królestwo Ramenu

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii