Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Kuchnia francuska 214 potraw Anais Vially motyleksiazkowe.pl Zobacz większe

Kuchnia francuska 214 potraw

VIALLY ANAIS

978-83-60222-72-0

Nowy

AD OCULOS

1 Przedmiot

4,22 zł

6,20 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-32%

Ostatnie egzemplarze!

Autor VIALLY ANAIS
Rok wydania 2008
Ilość stron 126
Szerokość (mm) 110
Wysokość (mm) 115
Oprawa miękka
Wydawca AD OCULOS

Kuchnia francuska - uważana jest często za jedną z najlepszych na świecie, wywarła przez wieki duży wpływ na inne kuchnie, zwłaszcza zachodniej Europy. Najczęściej kojarzona jest (choć nie zawsze słusznie) z żabimi udkami, ślimakami, bagietką, serami i winem. W rzeczywistości kuchnia francuska nie jest jednolita. Oprócz dużych różnic pomiędzy poszczególnymi regionami, można wyróżnić także tzw. haute cuisine (wysoką kuchnię) - drogie, tradycyjne dania, przygotowywane przez znanych często kucharzy oraz nouvelle cuisine (nową kuchnię), która narodziła się w opozycji wobec tej pierwszej. Nouvelle cuisine opiera się na lekkich, zdrowych i krótko przyrządzanych daniach.

Najważniejszą zasadą obowiązującą we Francji jest wysoka jakość produktów i ich świeżość, w związku z czym nadal popularne jest robienie zakupów na targach albo w małych sklepikach, choć dużą popularnością cieszą się także supermarkety.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Kuchnia francuska 214 potraw

Kuchnia francuska 214 potraw

...

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii