Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. | Zamknij |
Wydawcy
Kolińska Xenia
978-83-942287-0-5
Nowy
48 Przedmiot egz.
Europejczyk wybierający się na Bliski Wschód dowie się z tej książki: jak nie dać się oszukać taksówkarzowi w Kairze; dlaczego archeologowi nie jest potrzebne żelazko, a mile widziany byłby kapelusz Indiany Jonesa (ale jest za drogi, a pseudoindiana to obciach); ile traktorów warta jest żona profesora i jak trafić do haremu, będąc mężczyzną.
54,40 zł
80,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Stan:
Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać co najmniej 1 sztuk tego produktu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Autor | Kolińska Xenia |
Ilość stron | 351 |
Wymiary | 170 x 245 mm, okładka twarda |
Oprawa | twarda |
Wydawca | CAIRA |
Europejczyk wybierający się na Bliski Wschód dowie się z tej książki: jak nie dać się oszukać taksówkarzowi w Kairze; dlaczego archeologowi nie jest potrzebne żelazko, a mile widziany byłby kapelusz Indiany Jonesa (ale jest za drogi, a pseudoindiana to obciach); ile traktorów warta jest żona profesora i jak trafić do haremu, będąc mężczyzną.
Garnek archeologa opowiada o kulisach pracy polskich archeologów w Syrii, Egipcie i Iraku, Xenia Kolińska jest wrażliwą obserwatorką, ma poczucie humoru i zmysł komizmu. Liczne anegdoty i zabawne historyjki powiedzą wam więcej o kulturze i obyczajach mieszkańców Bliskiego Wschodu niż niejedna "poważna" praca naukowa.
Przepisy z tytułowego "garnka" znajdziecie na końcu książki. Są proste, wszystkie do zrealizowania w Polsce; nie wymagają użycia żadnych egzotycznych składników. Kuchnia Lewantu w pigułce.
Anna Wrońska
redaktor naczelna miesięcznika Kuchnia