Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Polskie mięso Zobacz większe

Polskie mięso

KAPELA JAŚ

978-83-65853-68-4

Nowy

KRYTYKA POLITYCZNA

6 egz.

Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Więcej szczegółów

23,73 zł

34,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-32%

Autor KAPELA JAŚ
Rok wydania 2018
Ilość stron 336
Szerokość (mm) 134
Wysokość (mm) 210
Grzbiet (mm) 28
Wymiary 134 x 210 x 28 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Wydawca KRYTYKA POLITYCZNA

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.

„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Polskie mięso

Polskie mięso

Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii