Wydawcy
KAPELA JAŚ
978-83-65853-68-4
Nowy
6 egz.
Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
23,73 zł
34,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Autor | KAPELA JAŚ |
Rok wydania | 2018 |
Ilość stron | 336 |
Szerokość (mm) | 134 |
Wysokość (mm) | 210 |
Grzbiet (mm) | 28 |
Wymiary | 134 x 210 x 28 mm |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Wydawca | KRYTYKA POLITYCZNA |
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.