Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. | Zamknij |
Wydawcy
Łozińska Maja, Łoziński Jan
978-83-7576-812-1
Nowy
5 Przedmiot egz.
61,13 zł
89,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Stan:
Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać co najmniej 1 sztuk tego produktu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Autor | Łozińska Maja, Łoziński Jan |
Rok wydania | 2024 |
Ilość stron | 136 |
Szerokość (mm) | 190 |
Wysokość (mm) | 250 |
Grzbiet (mm) | 15 |
Wymiary | 190 x 250 x 15 mm |
Oprawa | twarda |
Wydawca | BOSZ |
Album prezentuje interesujące spojrzenie na to, jak w kolejnych wiekach przedstawiano w sztuce jedzenie, czym zastawiano stoły, co spożywano i jak dbano o kulturę jedzenia. O tym, że jedzenie jest czynnością naszej egzystencji zaświadczają liczne dzieła malarskie, pokazujące różnego rodzaju produkty i potrawy. Jedzenie to także „materiał” dla sztuki realizujący się w postaci martwych natur, scen „stołowych”, kuchennych czy rodzajowych. Warstwę ilustracyjną albumu tworzy ok. 150 reprodukcji światowego i polskiego malarstwa, rysunku i grafiki – od malowideł w grobowcach egipskich po sztukę dwudziestolecia międzywojennego. Najliczniejszą reprezentację ma malarstwo niderlandzkie i flamandzkie XVI–XVIII wieku, ale także sztuka realizmu wieku XIX i impresjonizm. Albumowi towarzyszy esej autorstwa Mai Łozińskiej.
Nazwa producenta | BOSZ Szymanik i wspólnicy sp.jawna |
Miasto | Lesko |
Ulica, numer domu i lokalu | Przemysłowa 14 |
Kod pocztowy | 38-600 |
Kontakt mailowy | biuro@bosz.com.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |