Brak produktów
Zobacz większe
Koper Sławomir, Mucha Mariusz
978-83-8343-627-2
Nowy
29 egz.
33,99 zł
49,99 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
| Autor | Koper Sławomir, Mucha Mariusz |
| Rok wydania | 2025 |
| Ilość stron | 400 |
| Szerokość (mm) | 143 |
| Wysokość (mm) | 205 |
| Grzbiet (mm) | 13 |
| Wymiary | 143 x 205 x 13 mm |
| Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
| Data premiery | 2025-11-12 |
| Wydawca | HARDE |
Pyzy w słoikach sprzedawane na bazarach, zimne nóżki i sałatki jarzynowe smutno tkwiące w akwariach lodówek garmażeryjnych czy powolnie kręcące się kurczaki na rożnie podczas festynu – oto kadry peerelowskiego przepychu, na który było nas stać i który nie był naszym ostatnim słowem! Bary mleczne pękały w szwach, bufetowe nie nadążały z wydawaniem kiełbas z wody, a mielony czy bigos w barze dworcowym potrafiły dać doznania gastronomiczno-gastryczne, których nie można było wymazać z pamięci. Ceraty i obrusy stołów w lokalach wszystkich kategorii zaścielą demoludowym menu okresu pierwszych sekretarzy – Sławomir Koper, najbardziej poczytny pisarz historyczny w kraju nad Wisłą, oraz Mariusz Mucha, dziennikarz i pasjonat gotowania. Garkuchnia PRL-u wita i zaprasza!
| Nazwa producenta | TIME S.A |
| Miasto | WARSZAWA |
| Ulica, numer domu i lokalu | ul. Jubilerska 10 |
| Kod pocztowy | 04-190 |
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Kraj produkcji | Polska |