Brak produktów
Zobacz większe
LOTH-IGNACIUK AGATA, BISEK-SZLADOWSKA ROZALIA
978-83-933886-2-2
Nowy
27 egz.
23,80 zł
35,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
| Autor | LOTH-IGNACIUK AGATA, BISEK-SZLADOWSKA ROZALIA |
| Rok wydania | 2019 |
| Ilość stron | 52 |
| Wymiary | 200 x 222 mm, oprawa twarda |
| Oprawa | twarda |
| Wydawca | DRUGANOGA |
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych. Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, jak przygotować pyszne naleśniki, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZ NALEŚNIKI. Smacznego!
Książka składa się z dwóch części. W pierwszej znajduje się opis spożywczych składników i ich pochodzenie. Dzieci mogą dowiedzieć się co działo się z mlekiem zanim znalazło się w kartonie na sklepowej półce. Skąd bierze się sól, czym jest masło, jak wyhodować kurę, żeby znosiła jajka i kto mieli zboże na mąkę. Te niby proste i podstawowe informacje nie muszą być wcale takie oczywiste dla współczesnych dzieci. W drugiej części znajduje się 16 ilustrowanych przepisów na naleśniki z całego świata. Młody kucharz nie tylko będzie mógł przygotować z reguły proste, egzotyczne danie, ale pozna też zwyczaje kulinarne z innych zakątków Świata.
| Nazwa producenta | Tu się czyta Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością |
| Miasto | Toruń |
| Ulica, numer domu i lokalu | ul. Słowackiego 71/2 |
| Kod pocztowy | 87-100 |
| Kraj pochodzenia | UE |