Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać Zobacz większe

Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

MORNINGSTAR AMADEA, DESAI URMILA

978-83-65852-29-8

Nowy

ZIELONE WYDAWNICTWO

2 egz.

Książka dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samo-leczenia. Dogłębnie omawia ajurwedyjski system żywienia oraz system trzech dosz. Kładzie nacisk na pełną wartość odżywczą potraw, ich właściwości lecznicze oraz okoliczności takie jak pory roku, podróże.

Nowe wydanie

Więcej szczegółów

47,20 zł

59,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-20%

Ostatnie egzemplarze!

Autor MORNINGSTAR AMADEA, DESAI URMILA
Rok wydania 2020
Ilość stron 428
Wymiary 167 x 230 mm
Oprawa miękka
Wydawca ZIELONE WYDAWNICTWO

Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej!

Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.



Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu”.

dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: „Ayurveda, The Science of Self-Healing”, współautor: „The Yoga of Herbs”



Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich”.

dr David Frawley, autor: „Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide”, współautor: „The Yoga of Herbs”



Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia”

Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: „Prakruti, Your Ayurvedic Constitution”



Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia”.

Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy



O autorach

Amadea Morningstar – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.

Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.

Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.



Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii