Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. | Zamknij |
Wydawcy
Szemraj Bartek
978-83-68265-16-3
Nowy
42 Przedmiot egz.
40,73 zł
59,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Stan:
Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać co najmniej 1 sztuk tego produktu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Autor | Szemraj Bartek |
Rok wydania | 2025 |
Ilość stron | 280 |
Szerokość (mm) | 140 |
Wysokość (mm) | 197 |
Grzbiet (mm) | 20 |
Wymiary | 140 x 197 x 20 mm |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Wydawca | LUNA |
Czas przejąć kontrolę nad ilością zjadanego cukru i na trwałe zmienić nawyki żywieniowe.
Spośród wszystkich składników odżywczych cukier ma najsilniejszy wpływ na nasze zachowanie. Szukamy go, gdy jesteśmy zestresowani, znudzeni, poirytowani, bo dostarcza szybkiej nagrody w postaci poprawy nastroju, choć na krótko. Po tym zawsze przychodzi tzw. zjazd, kiedy organizm domaga się następnej dawki „narkotyku”, jakim jest cukier. Ponieważ czujemy się źle, znów sięgamy po słodkości i wpadamy w błędne koło. Najwyższa pora przerwać ten cykl.
Autor, opierając się m.in. na własnych doświadczeniach walki z uzależnieniem od cukru, a także badaniach naukowych i pracy z podopiecznymi, wyjaśnia:
· czym jest jedzenie emocjonalne i jaki jest związek cukru z emocjami,
· jak przeciwdziałać napadom objadania się,
· co zrobić, by tłumić zachcianki na słodycze,
· jakie są wady i zalety różnych diet (np. keto, wysokobiałkowa, post przerywany),
· jak przygotowywać posiłki, by były zdrowsze lub przynosiły mniej negatywnych konsekwencji zdrowotnych,
· jak trenować, by spalać nadwyżki kaloryczne.
Nie twierdzi on, że cukier trzeba całkowicie wyeliminować z życia. To niemożliwe i niepotrzebne! Sztuka polega na tym, by zrozumieć, dlaczego z niego korzystamy, i umieć go ograniczyć lub mądrze zastąpić. Bo jak smutno byłoby już nigdy nie móc sięgnąć po kawałek czekolady.
Nazwa producenta | WYDAWNICTWO MARGINESY SP. Z O.O. |
Miasto | WARSZAWA |
Ulica, numer domu i lokalu | Mierosławskiego 11A |
Kod pocztowy | 01-527 |
Kontakt mailowy | marginesy@marginesy.com.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |
Kraj produkcji | Polska |