Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. | Zamknij |
Wydawcy
SZAFNICKI JAREK
978-83-7912-764-1
Nowy
56 Przedmiot egz.
16,93 zł
24,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Stan:
Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać co najmniej 1 sztuk tego produktu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Autor | SZAFNICKI JAREK |
Rok wydania | 2024 |
Ilość stron | 120 |
Szerokość (mm) | 120 |
Wysokość (mm) | 200 |
Grzbiet (mm) | 9 |
Wymiary | 120 x 200 x 9 mm |
Oprawa | miękka |
Wydawca | DEMART |
Poręczny format i miękka oprawa umożliwia korzystanie z atlasu w czasie grzybobrania. Autor zachęca do zainteresowania się naprawdę wieloma smacznymi grzybami występującymi w naszych lasach.
Wśród opisanych 160 gatunków aż 95 jest jadalnych. Pozostałe są niejadalne i trujące.
Wszystkie gatunki są zaprezentowane na fotografii oraz szczegółowo scharakteryzowane, tak by nie pomylić tych, które warto zbierać z niejadalnymi lub wręcz trującymi „sobowtórami”.
Istotną nowością – dla znawców i osób ambitnie podchodzących do zbierania grzybów
– jest wprowadzenie specjalnych kluczy do rozpoznawania najpopularniejszych gatunków jadalnych.
Ciekawostką jest też rozdział o hodowaniu grzybów w domu zawierający cenne wskazówki dla każdego zainteresowanego.
Bardzo praktyczne porady znajdują się też w części poświęconej kupowaniu grzybów.