Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

9788361640271 Zobacz większe

W obronie wegetarianizmu

Roman Pawlak

978-83-61640-27-1

Nowy

NOWE SPOJRZENIA

4 egz.

Produkcja zwierząt rzeźnych jest jedną z głównych przyczyn zanieczyszczenia środowiska, występowania kwaśnego deszczu i globalnego ocieplenia. Spożywanie mięsa i produktów odzwierzęcych powiązane jest z występowaniem najczęstszych przyczyn zgonów, takich jak choroby sercowo- naczyniowe, nowotwory czy cukrzyca.

Więcej szczegółów

14,96 zł

22,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-32%

Autor Roman Pawlak
Ilość stron 199 str.
Wymiary 145 x 200 mm
Wydawca NOWE SPOJRZENIA

Produkcja zwierząt rzeźnych jest jedną z głównych przyczyn zanieczyszczenia środowiska, występowania kwaśnego deszczu i globalnego ocieplenia. Spożywanie mięsa i produktów odzwierzęcych powiązane jest z występowaniem najczęstszych przyczyn zgonów, takich jak choroby sercowo- naczyniowe, nowotwory czy cukrzyca.
Wegetarianie mają znacznie mniejsze ryzyko pojawienia się tych chorób, a w konsekwencji - żyją oni dłużej. Stosowanie diety wegetariańskiej może przyczynić się do ochrony przed wieloma schorzeniami i innymi wyniszczającymi problemami zdrowotnymi.

Autor, pracownik naukowy jednej z amerykańskich uczelni medycznych przedstawia serie wywodów potwierdzonych licznymi badaniami, że dieta wegetariańska stanowi pełnowartościowy pokarm chroniący organizm ludzki przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Książka przestawia także humanitarne, religijne i ekonomiczne aspekty wegetarianizmu.

Dr Roman Pawlak jest wykładowcą dietetyki na East Carolina University w Stanach Zjednoczonych. Wyniki swoich badań publikował w międzynarodowych pismach naukowych.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

W obronie wegetarianizmu

W obronie wegetarianizmu

Produkcja zwierząt rzeźnych jest jedną z głównych przyczyn zanieczyszczenia środowiska, występowania kwaśnego deszczu i globalnego ocieplenia. Spożywanie mięsa i produktów odzwierzęcych powiązane jest z występowaniem najczęstszych przyczyn zgonów, takich jak choroby sercowo- naczyniowe, nowotwory czy cukrzyca.

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii