Brak produktów
Wydawcy
Roman Pawlak
978-83-61640-27-1
Nowy
4 egz.
Produkcja zwierząt rzeźnych jest jedną z głównych przyczyn zanieczyszczenia środowiska, występowania kwaśnego deszczu i globalnego ocieplenia. Spożywanie mięsa i produktów odzwierzęcych powiązane jest z występowaniem najczęstszych przyczyn zgonów, takich jak choroby sercowo- naczyniowe, nowotwory czy cukrzyca.
14,96 zł
22,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Autor | Roman Pawlak |
Ilość stron | 199 str. |
Wymiary | 145 x 200 mm |
Wydawca | NOWE SPOJRZENIA |
Produkcja zwierząt rzeźnych jest jedną z głównych przyczyn zanieczyszczenia środowiska, występowania kwaśnego deszczu i globalnego ocieplenia. Spożywanie mięsa i produktów odzwierzęcych powiązane jest z występowaniem najczęstszych przyczyn zgonów, takich jak choroby sercowo- naczyniowe, nowotwory czy cukrzyca.
Wegetarianie mają znacznie mniejsze ryzyko pojawienia się tych chorób, a w konsekwencji - żyją oni dłużej. Stosowanie diety wegetariańskiej może przyczynić się do ochrony przed wieloma schorzeniami i innymi wyniszczającymi problemami zdrowotnymi.
Autor, pracownik naukowy jednej z amerykańskich uczelni medycznych przedstawia serie wywodów potwierdzonych licznymi badaniami, że dieta wegetariańska stanowi pełnowartościowy pokarm chroniący organizm ludzki przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Książka przestawia także humanitarne, religijne i ekonomiczne aspekty wegetarianizmu.
Dr Roman Pawlak jest wykładowcą dietetyki na East Carolina University w Stanach Zjednoczonych. Wyniki swoich badań publikował w międzynarodowych pismach naukowych.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.