Brak produktów
Wydawcy
RAISSON HORACE-NAPOLEON
978-83-8325-062-5
Nowy
44,20 zł
65,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Stan: Ten produkt nie występuje w magazynie
Niedostępny
Autor | RAISSON HORACE-NAPOLEON |
Rok wydania | 2023 |
Ilość stron | 230 |
Szerokość (mm) | 140 |
Wysokość (mm) | 170 |
Grzbiet (mm) | 20 |
Wymiary | 140 x 170 x 20 mm |
Oprawa | twarda |
Data premiery | 2023-12-11 |
Wydawca | SŁOWO/OBRAZ |
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.