Brak produktów
Wydawcy
PRACA ZBIOROWA
978-83-66661-85-1
Nowy
1 Przedmiot
Przewodnik poszukiwacza smaków
74,73 zł
109,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Ostatnie egzemplarze!
Autor | PRACA ZBIOROWA |
Rok wydania | 2022 |
Ilość stron | 440 |
Szerokość (mm) | 185 |
Wysokość (mm) | 274 |
Grzbiet (mm) | 37 |
Wymiary | 185 x 274 x 37 mm |
Oprawa | twarda |
Wydawca | SONIA DRAGA |
Atlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas – pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. – Tom Colicchio, kucharz i aktywista
Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących. – Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate
Niezwykły festiwal różnorodności – prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść. – José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen
Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji. – Kyle MacLachlan, aktor i producent win
SMAKUJ ŚWIAT!
Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii – na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze – wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę – choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.