Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

U Pana Boga przy stole. Tom 3. Podlasie. Przewodnik kulinarny po miastach, miasteczkach i siołach Zobacz większe

U Pana Boga przy stole. Tom 3. Podlasie. Przewodnik kulinarny po miastach, miasteczkach i siołach

Skoczek Michał

978-83-974967-3-6

Nowy

PAŚNY BURIAT

7 egz.

64,89 zł

64,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

Produkt dostępny tylko na fakturę.

Autor Skoczek Michał
Rok wydania 2025
Ilość stron 246
Szerokość (mm) 160
Wysokość (mm) 225
Grzbiet (mm) 20
Wymiary 160 x 225 x 20 mm
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Faktura TAK
Wydawca PAŚNY BURIAT

Smakowite opisy 37 lokali serwujących regionalne jadło (w Supraślu, Sokółce, Tykocinie, Siemiatyczach, Białymstoku, Białowieży, Kleszczelach, Krynkach, Narewce, Kruszynianach i wielu innych miejscach)

39 przepisów na regionalne przysmaki

Trzeci tom przewodnika kulinarnego U Pana Boga przy stole tym razem zabierze Was tylko i wyłącznie na Podlasie i będzie to jedna z najsmaczniejszych podróży, jakich doświadczyliście w swoim życiu. Na razie – czytelnicza, ale jesteśmy pewni, że po lekturze ruszycie w pierwszym wolnym terminie do Krynek, Tykocina, Supraśla, Białowieży, Siemiatycz i innych poleconych przez Michała Skoczka podlaskich miejscówek.

Autor zapukał do drzwi najlepszych gospód, barów, karczm, zajazdów i restauracji; skosztował wszystkich miejscowych specjałów. Teraz kolej na Was! Kto poznał kuchnię Podlasia, ten wie, że tu się od stołu głodnym nie odchodzi. Tutejsze mistrzynie i mistrzowie gotowania udowadniają, jak nigdzie w Polsce, że gotowanie jest jak miłość. I że – jak pisała Virginia Woolf – „nie można dobrze myśleć, kochać i spać, jeśli nie jadło się dobrze”. Tutaj na pewno zjecie dobrze. Zapraszamy na wycieczkę z nietypowym kulinarnym przewodnikiem Michała, tropem smaków i zapachów…

Jedzenie na zdjęciach, które zamieszczone są w tej książce, nie jest stylizowane, ale dokładnie takie, jakie autor dostał z kuchni i za każde uczciwie zapłacił, książka ta bowiem nie powstała na bazie recenzji sponsorowanych. Żaden z właścicieli opisywanych tu lokali nie zapłacił nawet złotówki ani wydawnictwu, ani autorowi. Jedynym sponsorem wydania tej książki jesteś Ty, Drogi Czytelniku. Jeśli zdecydujesz się na zakup, będziemy szczęśliwi i mamy nadzieję, żę będzie Ci wszędzie smakowało. Smacznych podróży po Podlasiu!

O AUTORZE:
Michał Skoczek – urodzony w Dzień Matki Roku Pańskiego 1973, w internecie znany jako Żorż Ponimirski. Ojciec – Założyciel bloga Street Food Polska (streetfoodpolska.pl). Młody, szczupły, wykształcony, z wielkiego miasta Kielce. Po ukończeniu szkół podstawowych rzucił się w wir życia towarzyskiego. Birbant wielbiący uciechy stołu i biesiady z przyjaciółmi. Ceni rzeczy proste, więc przedkłada kawior nad kuchnię molekularną. Wielbiciel Franca Fiszera, skamandrytów i świętego spokoju. Potrafi czytać i pisać prawie bez omyłek, a także rozmawiać telefonicznie. Autor (wspólnie z Pawłem Kotwicą) wydanej w 2023 roku części pierwszej przewodnika kulinarnego U Pana Boga przy stole. Podlasie i Suwalszczyzna oraz (wydanej w 2024 roku) części drugiej – U Pana Boga przy stole. Suwalszczyzna.

FRAGMENT KSIĄŻKI:
Nie uważam się za krytyka kulinarnego, jestem po prostu człowiekiem, który bardzo lubi jeść i zgadzam się ze stwierdzeniem Joanny Chmielewskiej, że mężczyzna składa się głównie z żołądka. Najlepiej biesiadować w dobrym towarzystwie. Czas spędzony przy suto zastawionym stole, kiedy jedzenie przeplata się rozmową z ludźmi, których lubię, ma dla mnie o wiele większą wartość niż stan konta, nowy samochód czy większy telewizor. Jedzenie mnie cieszy, poprawia mi humor, a przy okazji pozwala poznawać nowych interesujących ludzi i historię różnych regionów świata i kraju ojczystego. Dlatego tak bardzo polubiłem to, co robię.MICHAŁ SKOCZEK

Nazwa producenta Wydawnictwo Paśny Buriat Piotr Brysacz
Miasto Suwałki
Ulica, numer domu i lokalu Wojska Polskiego 23 ABC/82
Kod pocztowy 16-400
Kontakt mailowy pasny.buriat@gmail.com
Kraj pochodzenia Polska

Produkty z tej samej kategorii