Brak produktów
Zobacz większe
GŁOWACKA KAROLINA
978-83-63842-58-1
Nowy
9 egz.
Seria Echa dawnej Warszawy
33,93 zł
49,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
| Autor | GŁOWACKA KAROLINA |
| Rok wydania | 2018 |
| Ilość stron | 240 |
| Szerokość (mm) | 135 |
| Wysokość (mm) | 205 |
| Grzbiet (mm) | 25 |
| Wymiary | 135 x 205 x 25 mm |
| Oprawa | twarda |
| Wydawca | SKARPA WARSZAWSKA |
Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo? Ta książka wszystko wyjaśni.
Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu.
Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.
| Nazwa producenta | Agencja Wydawniczo-Reklamowa Skarpa Warszawska Sp. z o. o. |
| Miasto | Warszawa |
| Ulica, numer domu i lokalu | T. Borowskiego 2 lok 24 |
| Kod pocztowy | 03-475 |
| Kontakt mailowy | biuro@skarpawarszawska.pl |
| Kraj pochodzenia | Polska |