Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. | Zamknij |
Wydawcy
GŁOWACKA KAROLINA
978-83-63842-58-1
Nowy
9 Przedmiot egz.
Seria Echa dawnej Warszawy
33,93 zł
49,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Stan:
Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać co najmniej 1 sztuk tego produktu.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Autor | GŁOWACKA KAROLINA |
Rok wydania | 2018 |
Ilość stron | 240 |
Szerokość (mm) | 135 |
Wysokość (mm) | 205 |
Grzbiet (mm) | 25 |
Wymiary | 135 x 205 x 25 mm |
Oprawa | twarda |
Wydawca | SKARPA WARSZAWSKA |
Autorka zaprasza czytelników do wejścia kuchennymi drzwiami do Warszawy, która pachniała nie tylko flaczkami i pyzami, ale także móżdżkami, sztufadą, faramuszką, pulardami, kapłonami, polewkami oraz całuskami i makagigami. Brzmi trochę tajemniczo? Ta książka wszystko wyjaśni.
Choć wyodrębnienie specyfiki kuchni warszawskiej nastręcza licznych kłopotów, bo w stolicy jak w tyglu smaków mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata, to autorka starannie prześledziła historię kulinariów, by wychwycić z niej to, co charakterystyczne dla Syreniego Grodu.
Oprócz barwnych opisów zwyczajów kulinarnych, klimatu dawnych restauracji i knajp oraz wpływów innych kultur czytelnicy znajdą tu także 100 przepisów na dania, jakimi raczono się w Warszawie.
Nazwa producenta | Agencja Wydawniczo-Reklamowa Skarpa Warszawska Sp. z o. o. |
Miasto | Warszawa |
Ulica, numer domu i lokalu | T. Borowskiego 2 lok 24 |
Kod pocztowy | 03-475 |
Kontakt mailowy | biuro@skarpawarszawska.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |