Brak produktów
BOŻE NARODZENIE
"Ciasteczkowa choinka – sztuka teatralna dla dzieci” autorstwa Margarett Borroughdame to scenariusz przedstawienia bożonarodzeniowego dla dzieci.
Wyjątkowa polska opowieść świąteczna o tym, co w Wigilię naprawdę ważne.
Boże Narodzenie tuż, tuż, więc przed nami wiele pracy!
Wigilijny wieczór. Czas święta i radości. Noc, która przez wieki stała się tematem wielu podań i legend. Jedyna w swoim rodzaju. Czas, w którym dom przepełnia zapach potraw, ciepło i miłość. Leżący za oknami śnieg i malujący ornamenty na szybach mróz, jeszcze bardziej podkreślają przytulność domowego ogniska.
Jest wiele sposobów, aby zrobić z papieru proste ozdoby na świąteczne drzewko. Postaraliśmy się przygotować zestaw 17 ozdób, których wykonanie nie sprawi trudności dzieciom w wieku przedszkolnym, ani uczniom w pierwszych klasach szkoły podstawowej. Wystarczy kolorowy papier, klej, nożyczki, szczypta cierpliwości i każde dziecko może samodzielnie przygotować wyjątkowe ozdoby.
„Ciasteczkowa Choinka Żuczka Blo” to książeczka dla tych, którzy celebrują drobne wielkie rzeczy: do wspólnego czytania i słuchania, wesołego kolorowania, pysznego pieczenia.
Wyślij kartkę do babci, nawet, jeśli mieszka blisko. Udekoruj choinkę, zrób prezenty dla bliskich. Poczuj się jak Święty Mikołaj. Niech wszystkim będzie w tym czasie przyjemnie.
Drugi tom przygód czarodzieja Merlina oraz jego kumpli: knura Szynki i ogra Kanapki.
Dowiedz się co można przeżyć w fascynującym czasie Bożego Narodzenia. Poznaj różne sytuacje, w których znalazł się Św. Mikołaj i razem z nim rozwiązuj zagadki, licz i układaj puzzle. Baw się wklejając 70 kolorowych, zabawnych, świątecznych naklejek.
Czy wiesz, że bożonarodzeniowe potrawy mogą być zdrowsze i smakować jeszcze lepiej?Boże Narodzenie według Pięciu Przemian to zbiór 54 sprawdzonych bożonarodzeniowych przepisów, które zostały zmodyfikowane pod kątem filozofii Pięciu Przemian. Dzięki temu potrawy są smaczniejsze, zdrowsze i lekkostrawne.
Myślanki o Bożym Narodzeniu mogą budzić uśmiech – bo nikt się nie spodziewał (nawet my – autorzy), że także w ten sposób, z innej perspektywy można popatrzeć Święta i związane z nimi zwyczaje!
Bo jeżeli potrawy smaczne i wykwintne wykonanie a podane z niejakim artyzmem są zaszczytem uczty, to dobre wina są jej duszą i radością - jest więc rzeczą wielkiej wagi wiedzieć, jakie wina i w jakim porządku trzeba podawać... Marta Norkowska, Warszawa 1903 r.
Kolejna opowieść o małym smakoszu znanym z powieści "Misiek i fałszerze czekolady". Tym razem Michał jest zaproszony na kolację wigilijną do wujka Milka. Zostaje niesłusznie oskarżony o podjadanie słodyczy z choinki, jak to w jego zwyczaju, ma zastrzeżenia do smaku potraw przygotowanych przez ciotkę, musi znosić towarzystwo aroganckiego kota i sprytnego psa