Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską Domowe sposoby motyleksiazkowe.pl Zobacz większe

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską Domowe sposoby

DĄBROWSKA BEATA

978-83-277-1920-1

Nowy

WAM

1 Przedmiot

Zdrowie zakręcone w słoikach

Więcej szczegółów

27,13 zł

39,90 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-32%

Ostatnie egzemplarze!

Autor DĄBROWSKA BEATA
Rok wydania 2021
Ilość stron 256
Szerokość (mm) 173
Wysokość (mm) 228
Grzbiet (mm) 22
Wymiary 173 x 228 x 22 mm
Oprawa twarda
Wydawca WAM

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:
- porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
- przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
- wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
- porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
- inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
- sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.
W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m.in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską Domowe sposoby

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską Domowe sposoby

Zdrowie zakręcone w słoikach

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii