Brak produktów
Wydawcy
SIOSTRA MARIA
978-83-63546-15-1
Nowy
10 egz.
189 przepisów Siostry Marii to zbiór znakomitych pomysłów na tradycyjne potrawy, dania i wypieki idealne na przyjęcia w rodzinnym gronie, czas postu czy rozmaitych świąt kościelnych.
20,30 zł
29,00 zł
-30%
Autor | SIOSTRA MARIA |
Rok wydania | 2014 |
Ilość stron | 336 |
Szerokość (mm) | 152 |
Wysokość (mm) | 207 |
Grzbiet (mm) | 26 |
Wymiary | 152 x 207 x 26 mm |
Oprawa | twarda |
Wydawca | MARTEL |
Książka podzielona jest na 7 rozdziałów, w których pomieszczono przepisy na dania tradycyjnie serwowane w okresach Adwentu, wigilii i Bożego Narodzenia, karnawału, Wielkiego Postu oraz Wielkanocy. Ostatnia część poświęcona jest potrawom chętnie przygotowywanym na uroczystości rodzinne, a pierwsza – to podstawowe przepisy i dodatki, m.in. na różnorodne sosy, pasty, domowe musztardy i majonezy – prawdziwa skarbnica przekazywanej z pokolenia na pokolenie wiedzy kulinarnej.
Książki kulinarne Siostry Marii to elegancko wydana seria bogato ilustrowanych tematycznych poradników. Każda część poświęcona jest innego rodzaju potrawom – mięsnym, jarskim, rybnym czy warzywnym, osobne tomy zawierają przepisy na dania z makaronem, ziemniakami czy potrawy z grilla.
Tak bogaty i różnorodny zestaw przepisów łączy to, że nie wymagają one specjalnych umiejętności kulinarnych, a większość dań można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom siostry Marii i dołączonym do nich pięknym zdjęciom bez trudu uda się przyrządzić każdą potrawę.
Kolejne części serii nie tylko tworzą kompendium wiedzy kulinarnej, ale układają się na kuchennej półce w ekskluzywną kolekcję – to gratka dla miłośników dobrej kuchni i dobrej książki!
Na razie nie dodano żadnej recenzji.