Brak produktów
Wydawcy
SIOSTRA MARIA
978-83-65222-84-8
Nowy
1 Przedmiot
Dania i potrawy z ziemniaków to kolejna z serii książka zawierająca ponad 130 sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania potrawy z ziemniaków; od opiekanych czy faszerowanych kartofelków, uwielbianych przez dzieci frytek, kopytek, różnego rodzaju kluseczek i placków ziemniaczanych – na zapiekankach i sałatkach kończąc.
19,72 zł
29,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką
-32%
Ostatnie egzemplarze!
Autor | SIOSTRA MARIA |
Rok wydania | 2016 |
Ilość stron | 288 |
Szerokość (mm) | 154 |
Wysokość (mm) | 208 |
Grzbiet (mm) | 20 |
Wymiary | 154 x 208 x 20 mm |
Oprawa | twarda |
Wydawca | MARTEL |
Ziemniak, najpopularniejsze w Polsce warzywo i jednocześnie dla wielu z nas podstawowy składnik codziennej diety, ma w kuchni nieskończenie wiele zastosowań, można go spożywać samego bezpośrednio po ugotowaniu, upieczeniu lub usmażeniu, ale jest również bazą wielu dań: kopytek, pyz, knedli, kartaczy, klusek, placków i zapiekanek. Poza tym świetnie komponuje się z każdym rodzajem mięsa, rybami oraz innymi warzywami, a ze względu na swój delikatny, niezbyt wyrazisty smak – doskonale łączy się z ziołami i przyprawami.
Trudno sobie wyobrazić kuchnię bez tego warzywa, dlatego autorka postanowiła poświęcić mu nieco więcej uwagi i zebrać przepisy na ziemniaczane potrawy w jednej książce. Przepisy są proste, nie wymagają specjalnych umiejętności kulinarnych, z pewnością znajdą wielu amatorów.
Książki kulinarne Siostry Marii to elegancko wydana seria bogato ilustrowanych tematycznych poradników. Każda część poświęcona jest innego rodzaju potrawom – mięsnym, jarskim, rybnym czy warzywnym, osobne tomy zawierają przepisy na dania z makaronem, ziemniakami czy potrawy z grilla.
Tak bogaty i różnorodny zestaw przepisów łączy to, że nie wymagają one specjalnych umiejętności kulinarnych, a większość dań można bez trudu przygotować w domowych warunkach z ogólnie dostępnych produktów. Dzięki dokładnym wskazówkom siostry Marii i dołączonym do nich pięknym zdjęciom bez trudu uda się przyrządzić każdą potrawę.
Kolejne części serii nie tylko tworzą kompendium wiedzy kulinarnej, ale układają się na kuchennej półce w ekskluzywną kolekcję – to gratka dla miłośników dobrej kuchni i dobrej książki!
Na razie nie dodano żadnej recenzji.