Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Promocje

NEWSLETTER

W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach Zobacz większe

W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach

FIEDORUK ANDRZEJ

978-83-64319-01-3

Nowy

STOW.DORZECZE

70 egz.

Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA.

Więcej szczegółów

60,00 zł

75,00 zł

-20%

Autor FIEDORUK ANDRZEJ
Ilość stron 192
Format 215 x 305 mm, oprawa twarda
Wydawca STOW.DORZECZE

Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA. W pierwszej "Historia podlaskich smaków" autor przedstawił nie tylko historię regionalnych smakołyków, ale także kuchnie mniejszości narodowych, etnicznych, które na trwałe wpisały się w podlaski kobierzec kulinarny. Tak o tej książce pisał Robert
Makłowicz „Czytając Fiedoruka rozumiemy doskonale, nie wszystkim przecież objawioną prawdę, że gotowanie to nie tylko zbiór pewnych czynności, mających na celu przygotowanie żywności, lecz przede wszystkim element kultury, wręcz jej emanacja”.
W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest podróżą w poszukiwaniu klimatu dawnych i bardziej współczesnych białostockich zakładów gastronomicznych. Przez łamy dawnych gazet czytelnik odwiedzi pierwsze karczmy Branickich, salony eleganckiego Ritza, dane mu będzie także zajrzeć do spelunek na Bojarach czy Chanajkach.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach

W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach

Książka W białostockich karczmach, zajazdach i restauracjach jest drugą pozycją z cyklu PODLASKIE KULINARIA.

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii