Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine Zobacz większe

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

Wojciechowska Anna

978-83-931044-7-5

Nowy

REGIO

20 egz.

W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie.

Więcej szczegółów

21,76 zł

32,00 zł najniższa cena z 30 dni przed obniżką

-32%

Autor Wojciechowska Anna
Ilość stron 125
Wymiary 235 x 165 mm, okładka twarda
Oprawa twarda
Wydawca REGIO

„Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine” autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim – książka została wydana w twardej oprawie.

W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi.

Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego.  Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie.

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii