Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Promocje

NEWSLETTER

9788392648444 Zobacz większe

Ichigo Ichie Wchodząc na drogę herbaty

Aleksandra Görlich

978-83-926484-4-4

Nowy

MUZEUM MANGGHA

Sztuka parzenia herbaty staje się coraz popularniejsza w Polsce za sprawą dwóch filii szkoły chadō Urasenke, które działajątu od kilku lat. Ogromne zainteresowanie pokazami parzenia herbaty oraz warsztatami chanoyu sprawiło, że Muzeum Manggha postanowiło przygotować wystawę oraz publikację wprowadzające w ten temat.

Więcej szczegółów

29,40 zł

42,00 zł

-30%

Stan: Ten produkt nie występuje w magazynie

Autor Aleksandra Görlich
Ilość stron 120 str.
Format 165 x 235 mm
Wydawca MUZEUM MANGGHA

Sztuka parzenia herbaty staje się coraz popularniejsza w Polsce za sprawą dwóch filii szkoły chadō Urasenke, które działajątu od kilku lat. Ogromne zainteresowanie pokazami parzenia herbaty oraz warsztatami chanoyu sprawiło, że Muzeum Manggha postanowiło przygotować wystawę oraz publikację wprowadzające w ten temat.
 

Ichigo ichie.Wchodząc na Drogę Herbaty to pierwsza książka w języku polskim wprowadzająca w zagadnienia związane z chanoyu. Czytelnik znajdzie w niej krótką historię tradycji picia zielonego napoju oraz bogato ilustrowane opisy spotkania herbacianego, stroju i używanych przyborów, a także podstawy etykiety.
 

Autorka, Aleksandra Görlich, jest uczennicą mistrzyni Drogi Herbaty Yamaguchi Etsuko Sōetsu i członkinią filii Senshin Chadō Urasenke Tankōkai Kraków. Przy pisaniu książki współpracowała z członkami krakowskiej i warszawskiej filii Urasenke.

W zamyśle książka skierowana jest do osób pragnących rozpocząć naukę chanoyu oraz do tych, którzy już się uczą, ale chcieliby móc zajrzeć do słowniczka terminów,dowiedzieć się, jak wygląda przebieg chaji lub przypomnieć sobie podstawowe zwroty wypowiadane w jego trakcie.
 

Do zdjęć pozowali Anna Kapusta i Szymon Bogusz – uczniowie Senshinkai Chadō Urasenke Tankōkai Kraków. Sfotografowane obiekty pochodzą z kolekcji krakowskiej i warszawskiej filii Urasenke i ich członków oraz z kolekcji Giseli Jahn (Monachium).

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Ichigo Ichie  Wchodząc na drogę herbaty

Ichigo Ichie Wchodząc na drogę herbaty

Sztuka parzenia herbaty staje się coraz popularniejsza w Polsce za sprawą dwóch filii szkoły chadō Urasenke, które działajątu od kilku lat. Ogromne zainteresowanie pokazami parzenia herbaty oraz warsztatami chanoyu sprawiło, że Muzeum Manggha postanowiło przygotować wystawę oraz publikację wprowadzające w ten temat.

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii