Brak produktów
Wydawcy
Barbara Jakimowicz-Klein, Grzegorz Sobel
978-83-61379-00-3
Nowy
"Kuchnia Wrocławia" to wyjątkowa książka kulinarna, przygotowana przez nasze wydawnictwo we współpracy z Biurem Promocji Miasta w ramach prowadzonego projektu "Wrocław - kulinarna stolica Polski". W grudniu 2008 roku zdobyła 1. miejsce na Światowych Targach Książki Kulinarnej.
37,40 zł
55,00 zł
-32%
Stan: Ten produkt nie występuje w magazynie
Niedostępny
Autor | Barbara Jakimowicz-Klein, Grzegorz Sobel |
Ilość stron | 240 |
Wymiary | 175x245 mm |
Wydawca | DARBUD |
"Kuchnia Wrocławia" to wyjątkowa książka kulinarna, przygotowana przez nasze wydawnictwo we współpracy z Biurem Promocji Miasta w ramach prowadzonego projektu "Wrocław - kulinarna stolica Polski". W grudniu 2008 roku zdobyła 1. miejsce na Światowych Targach Książki Kulinarnej.
Autorzy przedstawiają w niej kuchnię Wrocławia jako spotkanie wielu kultur kulinarnych, której specyfikę od wieków kształtowały wpływy kuchni polskiej, czeskiej, północnoniemieckiej i wschodniopruskiej. W eleganckich restauracjach przedwojennego Wrocławia serwowano specjały kuchni francuskiej, angielskiej, rosyjskiej, austriackiej, a przede wszystkim wiedeńskiej, która zostawiła najtrwalszy ślad na wrocławskim stole. W tym kulturowym tyglu ukształtowała się specyficzna, bo niejednorodna kuchnia, niezwykle urozmaicona, bogata w smaki i smaczki, ciekawa, pomysłowa i bardzo, bardzo apetyczna.
Jest to zatem książka nie tylko o kuchni domowej, ale również o potrawach serwowanych w dawnych i współczesnych lokalach Wrocławia, które zachwycały
i do dziś kuszą wspaniałymi smakami i niepowtarzalną atmosferą.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.