Używamy plików cookies m.in. w celach: świadczenia usług, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Zamknij

Wydawcy

Kuchnia Wrocławia Zobacz większe

Kuchnia Wrocławia

Barbara Jakimowicz-Klein, Grzegorz Sobel

978-83-61379-00-3

Nowy

DARBUD

"Kuchnia Wrocławia" to wyjątkowa książka kulinarna, przygotowana przez nasze wydawnictwo we współpracy z Biurem Promocji Miasta w ramach prowadzonego projektu "Wrocław - kulinarna stolica Polski". W grudniu 2008 roku zdobyła 1. miejsce na Światowych Targach Książki Kulinarnej.

Więcej szczegółów

37,40 zł

55,00 zł

-32%

Stan: Ten produkt nie występuje w magazynie

Autor Barbara Jakimowicz-Klein, Grzegorz Sobel
Ilość stron 240
Wymiary 175x245 mm
Wydawca DARBUD

"Kuchnia Wrocławia" to wyjątkowa książka kulinarna, przygotowana przez nasze wydawnictwo we współpracy z Biurem Promocji Miasta w ramach prowadzonego projektu "Wrocław - kulinarna stolica Polski". W grudniu 2008 roku zdobyła 1. miejsce na Światowych Targach Książki Kulinarnej.
Autorzy przedstawiają w niej kuchnię Wrocławia jako spotkanie wielu kultur kulinarnych, której specyfikę od wieków kształtowały wpływy kuchni polskiej, czeskiej, północnoniemieckiej i wschodniopruskiej. W eleganckich restauracjach przedwojennego Wrocławia serwowano specjały kuchni francuskiej, angielskiej, rosyjskiej, austriackiej, a przede wszystkim wiedeńskiej, która zostawiła najtrwalszy ślad na wrocławskim stole. W tym kulturowym tyglu ukształtowała się specyficzna, bo niejednorodna kuchnia, niezwykle urozmaicona, bogata w smaki i smaczki, ciekawa, pomysłowa i bardzo, bardzo apetyczna.
Jest to zatem książka nie tylko o kuchni domowej, ale również o potrawach serwowanych w dawnych i współczesnych lokalach Wrocławia, które zachwycały
i do dziś kuszą wspaniałymi smakami i niepowtarzalną atmosferą.

 

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Kuchnia Wrocławia

Kuchnia Wrocławia

"Kuchnia Wrocławia" to wyjątkowa książka kulinarna, przygotowana przez nasze wydawnictwo we współpracy z Biurem Promocji Miasta w ramach prowadzonego projektu "Wrocław - kulinarna stolica Polski". W grudniu 2008 roku zdobyła 1. miejsce na Światowych Targach Książki Kulinarnej.

Napisz opinię

Produkty z tej samej kategorii