Brak produktów
Wydawcy
Książki kulinarne to przede wszystkim pełne przepisów książki kucharskie, ale też pozycje na temat diet i poświęcone historii kulinariów.
Przygotowując i spożywając jedzenie, opowiadamy o sobie. Niektórzy kreują te opowieści świadomie, inni nie. Lektura książki "W garnku kultury" może być krokiem w kierunku pogłębienia świadomości kulinarnych sygnałów, jakie wysyłamy każdego dnia (i jakie do nas docierają, wysyłane przez innych)...
Wielki Post co roku stawia wszystkich chrześcijan w obliczu pytania o nawrócenie: to jaki jest plan na ten rok? Nawracać się czy nie nawracać? A jeśli, to jak? Można oczywiście nie planować nawrócenia i wejść w czas postu z rozbiegu, jak w każdy inny...
Minęło już 20 lat, gdy po raz pierwszy wylądowałam na Teneryfie oddalonej o 1300 kilometrów od Półwyspu Iberyjskiego i jedyne 300 kilometrów od kontynentu afrykańskiego...
156 przepisów. Są dania z Abruzji, tagliatelle po bolońsku, przeróżne naleśniki z watróbką, pieczarkami, po węgiersku, z mięsem i orzechami. Krokiety i pierogi, kołduny i gołąbki, przeróżne dania warzywne i warzywno-mięsne...
180 potraw, które zasługują na szczególne uznanie naszego stołu. Makaron bowiem sam w sobie jest niezwykle dekoracyjny i różnorodny w swym wyglądzie. Kiedy dodamy do niego różne przyprawy, sosy, sery, owoce, mięsa...
Album kulinarny pt. "Rozsmakuj się w powiecie bydgoskim" zawiera m.in. ponad 80 przepisów (każdy ze zdjęciem), 230 barwnych fotografii oraz wiele opisów ciekawych miejsc i ludzi...
Głęboka czerń kawy pod delikatną pianką prócz cudownej przyjemności kryje niezwykłe właściwości zdrowotne. Jest ich zdecydowanie więcej, niż kontrowersyjnych opinii o tym uwielbianym napoju.
Pyszny zielony koktajl nazywany smoothie zrobił zawrotną karierę na świecie. Ta oryginalna kompozycja warzyw liściastych i różnych owoców z pewnością jest idealnym rozwiązaniem, by z przyjemnością skonsumować zalecaną dzienną porcję pięciu owoców i warzyw, gwarantujących doskonałą formę.
Inspiracją do napisania tej książki było dla autora przywiązanie
do ziemi wołyńskiej, gdzie ponoć wszystko było lepsze, zieleń
bogatsza, mleko miało inny smak, lasy pełne były zwierzyny, nbsp;
nbsp;
W "Bobas Lubi Wybór" Gill Rapley (pielęgniarka i mama) i dziennikarka Tracey Murkett zaproponowały rewolucyjne podejście w kwestii rozszerzania diety niemowląt. Oparta na zdroworozsądkowym myśleniu metoda zakłada pominięcie etapu papek i pozwala dziecku uczestniczyć w domowych posiłkach już od pierwszych chwil.
Bo jeżeli potrawy smaczne i wykwintne wykonanie a podane z niejakim artyzmem są zaszczytem uczty, to dobre wina są jej duszą i radością - jest więc rzeczą wielkiej wagi wiedzieć, jakie wina i w jakim porządku trzeba podawać... Marta Norkowska, Warszawa 1903 r.
Książka jest niezbędnym uzupełnieniem dla tych, którzy przyjęli zasady ,,wykwintnej, a przy tym zdrowej kuchni" Michela Montignac. Adresowana jest zatem do wszystkich, którzy pomimo braku czasu na przygotowywanie posiłków zadają sobie jednak trud gotowania potraw zdrowych, aromatycznych, należących do kuchni wykwintnej.
Pomimo stałego wydłużania się średniej długości życia w krajach Europy Zachodniej, choroby serca i układu krążenia pozostają główną przyczyną śmierci. Wszystkie badania naukowe wykazują że złe odżywianie jest wprawdzie najistotniejszym czynnikiem ryzyka, ale także tym, na który w najłatwiejszy sposób można wpłynąć, pragnąc zapobiec chorobom.
Poradnik kulinarno - zdrowotny dla chętnych wiedzy oraz chcących w zdrowy sposób dbać o sylwetkę. W tej książce każdy przepis został przez autorów wykonany i na podstawie tego wykonania przygotowano porady i zdjęcia. Dzięki temu każdy przepis w książce wychodzi w 100 i jest w pełni wiarygodny.
„Zapiski o herbacie” to efekt wieloletniego zgłębiania kultury herbaty i podróży w odległe regiony Dalekiego Wschodu, obserwacji lokalnych zwyczajów i rozmów ze znawcami – zarówno z nauczycielami różnych szkół sztuki herbaty, jak i z przedstawicielami miejscowych społeczności.
Krótka historia czosnku Czosnek to jedna z najbardziej tajemniczych roślin, towarzysząca człowiekowi mniej więcej od 5000 lat. Najprawdopodobniej pochodzi z Azji Chińska nazwa czosnku suan, pisana przy pomocy jednego znaku, może sugerować, iż poznano go w czasach narodzin pisma chińskiego.
Wybór, w którym królują miesa duszone i pieczone, bigosy, kotlety mielone, schaby, sznycle, przeróżne wątróbki. Duży wybór roladek, bitek, steków, zrazów z grzybami i bez, klopsów czy rulonów np. wołowych i w dodatku zbójnickich...
Książka zawiera ponad 150 przepisów na potrawy, które można spożywać jako pojedyncze dania lub łączyć w kompletne zestawy kulinarne. Znajdziecie w niej, Państwo, szczegółowe propozycje na smaczne i lekkie śniadania, obiady i kolacje.
Kuchnia i diety
W garnku kultury
35,00 zł
najniższa cena
Postne smaki
27,00 zł
najniższa cena
Kanaryjskie smaki
35,00 zł
najniższa cena
Potrawy półmięsne i wegetariańskie
5,60 zł
najniższa cena
Makarony kluski kopytka
5,60 zł
najniższa cena
Rozsmakuj się w powiecie bydgoskim
49,00 zł
najniższa cena
Niezwykłe zalety kawy
19,99 zł
najniższa cena
Niezwykłe zalety zielonych koktajli
19,99 zł
najniższa cena
Kuchnia kresowa i domowa
18,50 zł
najniższa cena
Bobas lubi wybór. Książka kucharska
39,90 zł
najniższa cena
Gwiazdka w garnku i kieliszku
39,00 zł
najniższa cena
Dania z Prowansji
33,00 zł
najniższa cena
Przez żołądek do zdrowego serca - część 1
28,50 zł
najniższa cena
120 przepisów bezglutenowych
39,90 zł
najniższa cena
Zapiski o herbacie
48,00 zł
najniższa cena
Magiczny świat czosnku
37,50 zł
najniższa cena
Potrawy mięsne
5,60 zł
najniższa cena
Szybko i szczupło Przepisy kulinarne w...
32,50 zł
najniższa cena
W kategorii Książki kulinarne proponujemy szeroki wybór książek z przepisami, ale też literaturę na temat historii kuchni, tytuły poświęcone poszczególnym dietom oraz pozycje opisujące wpływ jedzenia na zdrowie.
Proponowane książki kucharskie są pełne przepisów na pyszne dania kuchni polskiej, ale też włoskiej, meksykańskiej, japońskiej itd. Proponujemy również książki z przepisami na desery, koktajle, przetwory, nalewki czy dania wegetariańskie i wegańskie. Coś dla siebie znajdą także rodzice, którzy chcą gotować ze swoimi małymi dziećmi.
Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą literatury kulinarnej. Znajdują się w niej pozycje od takich wydawców jak Mamania, Wysoki Zamek, Martel, Hanami, Marginesy czy Zwierciadło.